Community of Practice: Game Design workshop

Vandaag was de aftrap van het Community of Practice (CoP) programma bij het Globe college in Utrecht.  Dit programma is bedoeld om met elkaar een informele leercommunity te vormen waarin we elkaar inspireren en kennisdelen op het snijvlak van cultuuronderwijs, technologie en creativiteit. Het programma van een CoP sessie bestaat uit twee delen, een open podium waarin iedereen vrij is om een onderwerp in te  brengen wat hem of haar interesseert en een tweede deel waarin we vanuit het project een inspirerende spreker of workshop aanbieden.

community of practice (CoP) is a group of people who share a craft or a profession. A CoP can evolve naturally because of the members’ common interest in a particular domain or area, or it can be created deliberately with the goal of gaining knowledge related to a specific field. It is through the process of sharing information and experiences with the group that members learn from each other, and have an opportunity to develop personally and professionally

(Lave & Wenger 1991, The concept was first proposed by cognitive anthropologistJean Lave and educational theorist Etienne Wenger in their 1991 book Situated Learning (Lave & Wenger 1991). )

Op 29 oktober hebben we in het eerste deel ruimte gereserveerd om het programma te introduceren en ook om de voortgang van één van de media installaties die in het project worden ontwikkeld te bespreken en feedback op te halen bij de docenten.

Het tweede deel werd verzorgd door Game Designer Max Laane die de deelnemers meenam in de wereld van game design en de manieren waarop je spelontwerp kunt toepassen in het onderwijs. Via deze link kun je de presentatie bekijken die hij gegeven heeft: https://tinyurl.com/y7sg3ztm

Wil je zelf ook een CoP bijeenkomst bijwonen? Stuur dan een email naar keimpe@rotslab.nl.