Docentensessies en voorbereiding lessenreeks 2: Cultuur en Identiteit

Deze maand zijn we druk in de weer geweest met het voorbereiden van lessenreeks 2 van het Next Culture project: Cultuur en Identiteit. Deze lessenreeks bevraagt onze relatie met robots en stelt begrippen als identiteit, empathie en autonomie centraal binnen de context van robot-mens interacties. De leerlingen werken naar een eind-expositie toe waarbij zij met het begrip identiteit spelen; door te proberen om een kunstmatige identiteit te maken en programmeren. Iedere leerling maakt een masker van gipsverband en programmeert daarin een zelf ontwikkeld achtergrondverhaal. Wanneer het masker op een door kunstenaar Vincent Hoenderop ontworpen interactieflichaam wordt geplaatst, komt het masker tot leven!

Met een team van 2 docenten (Hester en Sandra), twee onderwijsontwikkelaars (Hanna van de Kamp van Artez en Claire Paulich van het Cultuurknooppunt), kunstenaar Vincent Hoenderop en spin in het web Andrea Rhodenborgh en Keimpe de Heer zijn we op het moment actief met de ontwikkeling van de lessenreeks bezig en hebben we in twee gezamenlijke sessies en daar omheen heel wat uurtjes de 10 lessen voorbereid. Na de voorjaarsvakantie starten de lessen… Nog wat laatste voorbereidingen treffen: gipsmaskers maken, klei kneden, met Audacity spelen, Microbit-poorten verkennen, planningen kloppend maken, etc. En dan kan de reeks beginnen!

Je kunt het werk van de leerlingen zelf komen bewonderen op 20 mei 2019. Locatie: Globe college Utrecht, 5de verdieping.