Expositieweek Next Culture

Over Next Culture
De afgelopen anderhalf jaar hebben het Globe college, Stichting SETUP en Rotslab onder de naam Next Culture een vernieuwingsslag gemaakt in cultuuronderwijs. Next Culture verbindt technologie en cultuuronderwijs in een vakoverstijgend lesprogramma dat aansluit bij het altijd ontwikkelende schoollandschap. 
 
Samen met leerlingen en docenten van het Globe college, basisschool de Spits en andere scholen in de omgeving Utrecht hebben we de relatie tussen virtualiteit, programmeerbaarheid, identiteit en maatschappij onderzocht. 
 
De eindexpositie
De resultaten van dit project zijn van 21 tot en met 24 mei te zien in een eindexpositie. Hier tonen we het werk dat leerlingen tijdens het lesprogramma hebben ontwikkeld én drie kunstinstallaties die het resultaat zijn van een samenwerking tussen leerlingen en de makers van studio Oneseconds, Fair2Media, Ignaz&Diederik en Vincent Hoenderop. 
 
 
Opening 21 mei
Op dinsdag 21 mei 2019 lanceren we de eindexpositie met een feestelijke opening. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen in de expositie en de yurt te ervaren, die het hart van het project vormde.
 
Het programma: 
9:45u Inloop
10:00u Officiële opening door Frank Corneth
10:15u Expositie geopend voor genodigden
11:00u Community of Practice sessie: de resultaten van het NC project
12:00u Napraten
 
In het kort:
Openingsdata: 21, 22, 23, 24 mei
Openingstijden expositie: 10.00 – 16.00 uur (Let op: Op vrijdag 24 mei is de expo open tot 12u ’s middags)
Locatie: Nieuw Welgelegen, Grebbeberglaan 7, 3527 VX Utrecht (Globe college, vijfde verdieping via de lift). Parkeren op het terrein is gratis.