Hunebed Scan

Hieronder een verslag van Milan Oskamp die samen met Jochem van der Lof namens Rotslab de 3D print en 3D scan workshops begeleidden.
De Hunebedden zijn inmiddels ingescand en de leerlingen hebben scans van zichzelf gemaakt en aangeleverd. Zodoende had iedereen een scan van zichzelf en hadden zij daarnaast de beschikking over meerdere stukken van het gescande hunebed dat door 4cccc aangeleverd was en door Rotslab gedownsampled tot een werkbaar model.
Zodra de leerlingen alles op hun computer hadden staan zijn we van start gegaan met Tinkercad. Hierin zijn ze eerst begeleid aan de hand van een live demo gegeven door mij. De bedoeling was dat ze eerst hun hoofd goed in Tinkercad zouden zetten om deze aan te passen zodat die meer bruikbaar zou worden. Als zij dit eenmaal voor elkaar hadden gekregen mochten zij het hunebed inladen om een combinatie te maken van het hoofd en hunebed. Zodra ze hier tevreden over waren konden ze het geheel verdere aankleden met bijvoorbeeld hun naam, maar ook andere objecten die ze zelf wisten te maken gedurende de les.
Tegen het einde van de les hebben de leerlingen allemaal hun model nog gedownload en hebben ze een korte introductie gekregen in 3D printen en bijbehorende software. Zodoende is hun de 3d printsoftware van Makerbot en Cura uitgelegd en hebben ze het een en ander meegekregen over optimaal en efficiënt 3D printen om fouten tijdens het printen te voorkomen.
Hieronder een resultaat van een 3d gescand deel van het hunebed gecombineerd met een ingescand gezicht van docent Richard de Vries.

HondsrugCollege_Richard_Render