Overdracht lessenserie 1 Basisschool de Spits

Vandaag hebben Andrea en Max van SETUP lessenserie 1: Cultuur en Maatschappij overgedragen aan basisschool de Spits. De aangehaakte docenten kregen een introductie in wat het project omvat en er werd samen doelen gesteld. Een daarvan is dat Max drie game design lessen komt geven aan 41 kinderen uit groep 7 (en andere klassen doen ook mee). Er werd ook verteld door Andrea wat er inmiddels staat aan lesmateriaal, uitgevoerde evenementen en labruimte (aka, de yurt op het Globe college). De leskaarten en daarin verwerkte cultuuronderwijs-ideeen werden positief ontvangen en er werd hard meegedacht over de omzet van yurt-lessen naar lessen voor in het basisonderwijs.

De presentatie van deze middag vind je hier: https://docs.google.com/presentation/d/11NPYx7MUK7bLCTq6BzZjKXgWS7Bl2dx_Ia4s7w0ntUw/edit?usp=sharing

Opvallend was dat de wensen van het basisonderwijs (de lessen zullen worden uitgevoerd in een aantal HB klassen) erg goed aansluiten bij het VMBO-onderwijs als het gaat om de methoden die we gebruiken: de stap van denken naar doen moet vaker worden gemaakt en met de handen werken is een pre!

Max legt een spel-werkvorm uit

Nadat de data voor de te geven bordspellessen waren afgesproken, werden Andrea en Max nog even door docent Jos Breedveld door de afdeling van de school begeleid waar de lessen gegeven zullen worden, en werd voorgesteld om samen na te denken over een yurt-achtige ruimte in de school (waar stiekem ook al een lokaal voor beschikbaar is).

Wordt vervolgd 🙂