Verslag kick-off Next Culture 10 januari 2018

Op woensdag 10 januari 2018 vond de kick-off plaats van het project Next Culture in de collegezaal van de bibliotheek Utrecht. De kick-off bestond uit een ontwerpsessie waarin we samen met alle projectpartners (projectmedewerkers Rotslab en SETUP en docenten van het Globe) de inhoud en randvoorwaarden voor het project hebben ontworpen.

We richten ons in het project op de ontwikkeling van de programmalijnen Cultuur en Identiteit en Cultuur en Maatschappij. In het project onderzoeken we samen met leerlingen en docenten de relatie tussen virtualiteit, programmeerbaarheid, identiteit en maatschappij in een vakoverstijgend programma voor cultuuronderwijs. We verbinden technologie en cultuuronderwijs en we onderzoeken in dit project door te maken. We gebruiken niet alleen technologie maar we zetten technologie naar onze hand. Daarmee geven we zelf actief vorm aan onze ideeën en leren we complexe begrippen doorgronden. Leerlingen leren bijvoorbeeld om een culturele identiteit voor een robot te programmeren en ze werken aan een expositie van mediakunstwerken die de wisselwerking tussen digitale cultuur en de maatschappij op eigen wijze voelbaar en beleefbaar maken.

Tevens willen we in het project de resultaten verankeren door te werken aan een nieuwe fysieke ruimte in de school, een cultuurlabruimte, waarmee we een blijvende, zichtbare labruimte creëren die vakoverstijgend cultuuronderwijs zichtbaar maakt op een centrale plek binnen de school voor alle leerlingen en docenten.

Downloads:

Het projectplan

Presentatie kick-off ontwerpsessie Globe 10 januari 2018